Vanlig rengjøring og vedlikehold

På grunn av sin lave porøsitet er Dekton® en overflate som er svært motstandsdyktig mot vanlige husholdningsflekker.

For rengjøring av Dekton®, anbefaler Cosentino® bruk av Q-Action® med en svampeller en svamp med myke fibre.

Hvis produktet ovenfor (eller lignende) ikke er tilgjengelig, bruk vann og nøytral såpe.

Fjerning av gjenstridige flekker

For gjenstridige flekker som, på grunn av tiden de har vært der eller deres sammensetning, ikke forsvinner med daglig rengjøring, anbefales det å følge tabellen nedenfor. Se eksempler på mulige typer flekker, og de mest egnede rengjøringsmidlene for å fjerne dem.

Sure rengjøringsprodukter kan inkludere alle typer av produkt som inneholder syre eller avkalkingsmiddel. Alkaliske produkter er grunnleggende rengjøringsmidler, ammoniakk osv. Løsemidler kan være produkter som universalløsningsmiddel, terpentin (white spirit),aceton, alkohol, etc. Oksidasjoner er produkter som f.eks hydrogenperoksid og fortynnet blekemiddel.

Motstand mot støt

Selv om Dekton® er en ekstremt motstandsdyktig overflate, bør støt være unngås i områder som er mer utsatt (hjørner, kanter, skråkanter, etc.).

Varme motstand

Kjøkkenutstyr som stekepanner, kasseroller, gryteretter eller kaffetraktere kan plasseres direkte på benkeplaten etter bruk.

Elektriske apparater som avgir varme kan også plasseres på den ubeskyttede overflaten.

Dekton® er designet for å tåle temperaturene på husholdningsredskaper

(*) For Dekton® 8 mm er det nødvendig å bruk beskyttelse mot varme gjenstander.

Forholdsregler

 • Unngå direkte kontakt med metalldeler av elektriske kjeler, kokeplater eller ovner som, med feil installasjon, kommer direkte i kontakt med materialet.
 • Unngå veldig høye temperaturer med direkte stråling som skorsteiner, griller, etc.
 • Unngå direktekontakt med flammer.
 • For Dekton® XGloss, unngå langvarig kontakt med industrielle gjenstander ved svært høye temperaturer.
 • Ikke poler overflaten.
 • Unngåbruk av svamper laget av metall eller med slipende partikler.
 • Unngå direkte kutting på overflaten med keramiske kniver som er laget av et materiale med lignende hardhet som benkeplaten.
 • For Dekton® XGloss, unngå direkte kutting på overflaten.
 • Unngå å dra eller slå kokeredskaper, eller andre gjenstander, mot benkeplater i mørk farge fra XGloss-kolleksjonen.
 • Dekton® XGloss-overflaten kan bli skadet ved rengjøringsmidler som inneholder syrer, baser eller salter som natriumsulfid.
 • På strukturerte overflater, unngå friksjon med gjenstander av lignende hardhet for å unngå nedbrytning av overflaten (glans, overflatens utseende, etc.).

Besøk nettstedet www.cosentino.com for ytterligere detaljer og metoder for rengjøring, generelt vedlikehold og eksponering for kjemikalier.I tilfelle eksponering for en kjemikalie som ikke er oppført i dette dokumentet eller på nettstedet, vil det bli ansett som feil bruk og vil ikke dekkes av garantien.

Cosentino® er i samsvar med rådsdirektivet av 21. desember 1988 om tilnærming av medlemsstatenes lovgivning om materialer og gjenstander beregnet på å komme i kontakt med næringsmidler.

Her kan du laste ned:

Flere artikler

Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.