Silestone - bruk og vedlikehold

Her finner du de beste tipsene for å holde Silestone-overflaten din så god som ny.

Rutinemessig rengjøring og vedlikehold

På grunn av sin lave porøsitet, er Silestone® (med eller uten HybriQ-teknologi) en høyst motstandsdyktig overflate mot flekker fra husholdningsbruk.

Cosentino anbefaler å bruke Q-Action* for å rengjøre Silestone® overflater (med eller uten HybriQ teknologi). Hvis du ikke har dette produktet, er det beste alternativet å bruke vann og nøytral såpe. Avslutt med å skylle overflaten med rikelig med vann, og tørk den med kjøkkenpapir eller et rent kjøkkenhåndkle i bomull.

Rengjøring av gjenstridige flekker

Den beste måten å fjerne gjenstridige flekker, avhenger av typen flekk. De vanligste tilfellene er:

Fettflekker

Påfør Q-Action eller lignende (oppvask-middel) på flekken og gni den med en skuresvamp eller svamp til den forsvinner. Gjenta prosessen hvis nødvendig. Skyll deretter med en sjenerøs mengde vann og tørk det berørte området.

Kalkbelegg

Bruk et renseprodukt med eddik og en skuresvamp eller fuktig svamp. Hvis flekken vedvarer, kan du bruke en kalkfjerner som er fortynnet med vann. Aldri la den stå på i mer enn 2 minutter. Gjenta prosessen om nødvendig. Skyll med rikelig vann og tørk med papir.

Silikon- og sparkelflekker

Vi anbefaler at du fjerner flekkene så snart de dukker opp. For å gjøre det, bruk en kniv som holdes horisontalt, CleanColorsil, og skrubb med skuresvamp. Hvis du ikke har CleanColorsil, kan du bruke en velkjent merke av silikonfjerner. Skyll med mye vann og tørk av i etterkant.

Rengjøring av vanskelige flekker

For vanskelige flekker, hell litt Q-Action (eller et lignende produkt) på det berørte området og la stå i 2 minutter. Deretter skrubb med en skånsom skuresvamp (for komfyrer med glasstopp, som ikke gir riper), skyll med mye vann og tørk. Hvis flekken vedvarer, ta kontakt steinprodusenten eller studioet som leverte Silestone®-materialene til deg.

Respons på støt

En av de mest fremtredende egenskapene til disse overflatene er høy slagfasthet. Du bør imidlertid unngå støt på områdene langs kantene som er mindre slitesterke og mer følsomme for støt. Uansett vil enhver skade forårsaket av støt lede til at produktgarantien opphører.

Unngå varmeskader

Etter å ha brukt visse kjøkkenredskaper, som f.eks. stekepanner, gryter og andre ting som avgir varme, ikke plasser dem direkte på benkeplaten. I stedet bør du bruke et gryteunderlag (gjerne gummi, om mulig) til redskapene har kjølt seg ned.

Dette er fordi den store temperaturforskjellen (mellom varmt og kaldt) kan skade overflaten.

Rengjøring av silikon og lim

Under produksjonen (gjæringsskjæring, laminering, generell rengjøring av deler) og montering av benkeplate (skjøter, sprutvegg osv.) hvor lim, bindemiddel og silikoner er brukt, anbefaler vi å rengjøre etterpå (maksimalt 30 minutter etter liming). Bruk rene bomullskluter eller papir med Clean Colorsil (Cosentinos tilvalgsprodukt) som rengjøringsmiddel for silikon og bindemiddel – alternativt kan isopropylalkohol, isopropanol (rengjøringssprit) eller etanol brukes i stedet.

Ikke anbefalte produkter

Produkter som løsemiddel eller aceton skal ikke brukes til rengjøring av benkeplater eller overflater. Skuresvamper skal ikke brukes. Ikke bruk skuresvamp, svamper eller rengjøringsprodukter som inneholder partikler med slipemidler.

Forholdsregler for Generell Bruk

 • Ikke la vann ligge på overflaten i lange perioder. Områdene rundt vasken er de mest sårbare.
 • Ikke bruk skarpe gjenstander til å kutte direkte på benkeplaten. Bruk i stedet andre beskyttelsesmaterialer som f.eks. skjærebrett.
 • Ikke plasser overflaten utendørs, eller noen andre steder hvor den kan bli utsatt for høye nivåer av ultrafiolett stråling.
 • Ikke plasser noen gjenstander som avgir varme, eller som har vært nylig fjernet fra komfyren, på overflaten. Bruk gryteunderlag eller annen beskyttelse.
 • Ikke bruk vannavstøtende midler, tetningsmidler, poleringsmidler eller lignende produkter.
 • Ikke poler overflaten.
 • Ikke plasser tunge gjenstander som er uegnet for benkeplatebruk på overflaten.
 • Ikke bruk malingsfjernere, kaustisk soda eller produkter med en pH høyere enn 10. Hvis du bruker blekemiddel eller løsemidler, bør du skylle overflaten med rikelig mengde vann. La aldri slike produkter ligge i permanent kontakt med overflaten, ettersom de kan påvirke den etter 12 timer. Unngå bruk av klorbaserte produkter og enhver kontakt med flussyre.
 • Ikke bruk fettfjernere med høyt mineralinnhold, eller veldig sterke produkter som inneholder 50% saltsyreløsning eller natriumhydroksid.
 • Ikke bruk noen rengjøringsmidler som inneholder mineraler eller mikropartikler.
 • Ikke bruk noen skuresvamp som kan skrape overflaten. Bruk en rengjørings- svamp.
 • Eksempler på produkter du ikke må bruke på Silestone® og ECO Line Color-serien: malingsfjernere, ovnsrengjøringsprodukter, rengjøringsmidler som inneholder metylenklorid, tetningssyrer eller neglelakkfjernere som inneholder aceton.
 • Hvis noen av disse produktene søles på overflaten, fjern dem så raskt som mulig ved å bruke rikelig med vann og nøytral såpe.
 • Bruken av denne typen produkter kan føre til at produktgarantien blir ugyldig.

Her kan du laste ned:

Flere artikler

Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.